Boek
Nederlands

De boom in : samenleesboek S3 tutorlezen

Vrouwke Klapwijk (auteur), Marjolein Hund (illustrator)
+1
De boom in : samenleesboek S3 tutorlezen
×
De boom in : samenleesboek S3 tutorlezen De boom in : samenleesboek S3 tutorlezen

De boom in : samenleesboek S3 tutorlezen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
David, Judith, Hassan en Ron bouwen een boomhut voor een wedstrijd. Dan krijgen ze ruzie. Komt de hut wel af? Samenleesboek op AVI-S en AVI-M5. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 1, AVI Start, AVI M4, AVI 4
Titel
De boom in : samenleesboek S3 tutorlezen
Auteur
Vrouwke Klapwijk
Illustrator
Marjolein Hund
Taal
Nederlands
Uitgever
Drunen: Delubas Educatieve Uitgeverij, [2023]
49 p. : ill.
Aantekening
Het AVI Start-niveau geldt voor de zwarte tekst ; het AVI M4-niveau geldt voor de blauwe tekst
ISBN
9789053007006 (hardback)

Besprekingen

Een boekje uit de serie ’Tutorlezen’*, waarmee kinderen met verschillende leesniveaus samen kunnen lezen. Het kind met het hogere niveau (AVI M4) leest de blauwe tekst; beginnende lezers (AVI S3) lezen de zwarte tekst. Loek maakt een hut met Fien, Mo en Mik. Mo speelt de baas. Loek baalt van Mo, Mo baalt van Loek. Komt de hut nog wel af? Opgewekt en eigentijds geschreven, met frisse inclusieve kleurentekeningen en reflectievragen. AVI-niveaus S3 en M4. Vanaf ca. 6 jaar. Vrouwke Klapwijk (Soesterberg, 1956) is een zeer bekende Nederlandse schrijver, jeugdauteur en leraar. Ze schreef vele boeken.

Over Vrouwke Klapwijk

Vrouwke Klapwijk (Soesterberg, 21 juni 1956) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en voormalig lerares.

Biografie

Jeugd en opleiding

Klapwijk groeide op als oudste in een protestants gezin van vijf kinderen. Na de lagere school in Soesterberg ging ze naar de havo in Amersfoort en bezocht ze de pabo. Na haar studies was ze een tijdje werkzaam als leerkracht op de Groen van Prinstererschool in Bunschoten-Spakenburg.

Loopbaan

Klapwijk signeerde in 1991 haar eerste boek Bas haalt zijn A. Daarnaast is ze werkzaam als intern begeleidster op een basisschool en helpt ze kinderen met leerproblemen. In 2002 richtte ze in Voorthuizen haar adviesbureau "De Kinderboekenwijzer" op, waar ze scholen en bibliotheken adviseert over de aanschaf van kinderboeken. Momenteel schrijft ze vele kinderboeken met de illustratoren als Fija Philips-Meijer, …Lees verder op Wikipedia

Suggesties