Spel
Nederlands

Renature

Wolfgang Kramer (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In een vervuilde vallei proberen de spelers om met behulp van verschillende dieren de natuur in haar oorspronkelijke glorie te herstellen. In het stroomgebied van een beek leg je domino's met dieren, en scoor je punten door de aangrenzende gebieden te beplanten. Maar wat is het beste moment om te planten en welke plant? En wat zijn de beste plekken om te planten? Wie kan met inzicht en een beetje
Titel
Renature
Auteur
Wolfgang Kramer
Taal
Nederlands
Uitgever
Heerhugowaard: HOT Games, 2021
1 doos met spelregels, 1 speelbord, 4 spelertableaus, 21 gebiedstegels, 30 wolkfiches, 4 scorefiches, 1 jokersteen, 55 domino's , 74 planten, 3 zwarte buidels
Aantekening
Voor 2-4 spelers Leeftijd op doos: 8+ Speelduur: 45 tot 60 minuten
EAN
8717072002260

Over Wolfgang Kramer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ticketautomat

Wolfgang Kramer (Stuttgart, 29 juni 1942) is een Duits ontwerper van gezelschapsspellen en een van de meest toonaangevende ontwerpers van designer games.

Kramer heeft meer dan 100 speltitels op zijn naam staan. Van zijn spellen zijn meer dan 8 miljoen exemplaren verkocht. Hij behoort hiermee tot de succesvolste spelontwerpers ooit. De belangrijkste spellenprijs, Spiel des Jahres, heeft hij vijf keer gewonnen met een van zijn spellen en vele andere van zijn spellen zijn ervoor genomineerd.

Kramer werkte jaren als systeemanalist en verkoper. In 1989 stopte hij met zijn werk en maakte hij van zijn hobby zijn beroep. Hij werd daarmee de allereerste fulltime spelontwerper. Hij is sinds 1986 voorzitter van de SAZ, een organisatie van spelontwerpers. Bij bijeenkomsten van deze organisatie deelt hij graag zijn kennis.

Hij werkt vaak samen met andere ontwerpers, zoals Michael Kiesling and Richard Ulrich.

Een eigenschap van sommige gezelschapsspellen in de D…Lees verder op Wikipedia