Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Fundels - Digitale prentenboeken

FundelsTegenCorona.jpg

Kinderen leren spelenderwijs en oefenen hun leesvaardigheid met Fundels. Zoals steeds kies je uit een collectie van meer dan 100 boekjes.

  1. Je installeert de app "Fundels" op je smartphone of tablet.
  2. Je opent de app.
  3. Je klikt op het rode biblogo.
  4. Je meldt je aan met je Mijn-Bibliotheekaccount.
  5. Kies een fundel uit de catalogus en klik op "Lenen"

De gedownloade fundel blijft 4 weken op je toestel bewaard. Je kan ook zonder internetverbinding de geleende fundels lezen, de spelletjes spelen en de filmpjes bekijken.

Veel lees- en speelplezier!

Gopress - Digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Met je Mijn Bibliotheek-profiel heb je toegang tot het Gopress krantenarchief, met artikels uit een breed aanbod van Belgische kranten en tijdschriften ouder dan 2 dagen.

Doorzoek het krantenarchief

Historisch archief - Digitale kranten vanaf 1891

Historisch archief.JPG

Welke indruk maakte de eerste maanlanding op de mensen? Zag men in 1914 de Eerste Wereldoorlog aankomen? En waren de jaren ’20 echt zo roaring als we nu denken? Allemaal boeiende vragen waarop je vanaf nu een antwoord vindt want als lid van Bibliotheek Hoogstraten heb je gratis toegang tot het krantenarchief van de Gazet van Antwerpen (1891-1988) en de Gazet van Mechelen (1896-1996). 

Hoe raadpleeg je dit archief?

  • Surf naar www.archiefgazetvanantwerpen.be
  • Klik op het vakje “Log in met je Mijn Bibliotheek account”
  • Vul het mailadres en paswoord in dat je ook gebruikt om je uitleentermijn te verlengen. Als je dit nog nooit gedaan hebt, klik je op “Maak een profiel aan”
  • Nu zit je in het archief. Je kan gericht zoeken, door een bepaalde krant bladeren of dossiers rond een bepaald thema raadplegen.

Ben je op zoek naar recente artikels? Dan moet je bij Gopress zijn.

Historisch archief

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.