BiB Meerle verhuist

Je hebt het vast al gehoord, de bibliotheek van Meerle verhuist naar het Raadhuis. In dit statige gebouw zal je niet alleen de bibliotheek kunnen bezoeken, maar ook het lokaal dienstencentrum (LDC) krijgt daar zijn plaats.

Raadhuis Meerle

Hoe de werking er exact zal uitzien, lees je in het Infozine van oktober en in onze volgende nieuwsbrief. Maar we willen nu alvast een tipje van de sluier oplichten.

Tot en met zaterdag 2 oktober kan je nog op de vaste locatie de bib van Meerle bezoeken. Daarna sluiten we twee weken zodat we de collectie kunnen overbrengen en we de verdere inrichting kunnen doen.
Op dinsdag 19 oktober heten we je van harte welkom om de nieuwe bib te ontdekken. Officieel en feestelijk openen doen we pas een maand later, half november.
De vernieuwde werking brengt ook een verandering van openingsuren mee, waardoor de bib niet meer op zaterdag geopend zal zijn. Op volgende momenten is er een bibmedewerker aanwezig:

• dinsdag 14-17 uur
  • donderdag 15.30-18.30 uur

Tijdens de andere uren dat het Raadhuis toegankelijk is, kan je dankzij de zelfuitleentoestellen wel boeken lenen en terugbrengen, maar is het niet mogelijk om bv. lid te worden. Deze toestellen zullen enkel met een chipkaart werken, dus laat tijdens de komende twee weken je elektronische identiteitskaart in de bib registreren zodat je deze kan gebruiken. Als je geen eID hebt, kan je aan de bibbalie een alternatieve chipkaart laten maken.

De vernieuwde werking in Meerle heeft ook gevolgen voor de uitleenpost in Meersel-Dreef. Deze zal vanaf 9 oktober op zaterdag van 10 tot 12 uur geopend zijn in plaats van na de middag.

NIEUWE OPENINGSUREN

BiB Meerle (vanaf 19 oktober)

• di. 14-17 uur
  • do. 15.30-18.30 uur