De Leesjury is er weer

Ben je tussen 10 en 16 jaar en lees je graag? Dan is de Leesjury echt iets voor jou.

De Leesjury

Na 40 jaar wordt de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen in een nieuw kleedje gestoken. Spreek voortaan niet meer over de KJV, maar over de Leesjury. Onder deze nieuwe vlag gaat nog wel eenzelfde lading schuil: leesplezier en ontmoeting voor kinderen en jongeren.

Hoe gebeurt dit in Hoogstraten? Kinderen en jongeren van 10 tot 16 jaar sluiten bij de leesgroep van hun leeftijd aan (10-12 jaar, 12-14 jaar of 14-16 jaar). In de periode van oktober tot Pasen lezen ze een aantal topboeken. Voor de jongste groep zijn dat acht boeken, voor de andere zes. Niet alleen bekende schrijvers zoals Mark Tijsmans, Joke Van Leeuwen en Bjorn Van den Eynde komen aan bod, maar ze ontdekken ook minder bekende parels zoals Mijn jaar in een tent, Offerkind en Rosie Jack.

Op regelmatige tijdstippen komen ze met de juryleden van hun leeftijd samen om telkens twee boeken te bespreken. Daarna maakt elk jurylid zijn eigen rangschikking. Op basis daarvan wordt het beste boek van het voorbije leesjaar gekozen. Wie dat wordt, ontdekken de juryleden op een groot slotfeest.

Geïnteresseerd? Kom naar de infosessie op woensdag 29 september om 13.30 uur in de hoofdbib.

 

Info Leesjury – woensdag 29 september om 13.30 uur – BiB Hoogstraten, Lindendreef 1b – voor kinderen van 10 tot 16 jaar – gratis – inschrijven niet nodig