De Leesjury is er weer

Ben je tussen 10 en 16 jaar en lees je graag? Dan is de Leesjury echt iets voor jou.

Leesjury 2023-2024

Hoe werkt de Leesjury?
Als jurylid lees je in de periode van oktober tot en met maart zes of acht boeken, afhankelijk van je leeftijd. Drie of vier keer kom je met andere juryleden van jouw leeftijd samen om twee boeken te bespreken. Als je alle boeken gelezen en besproken hebt, stel je je eigen rangschikking op, met het beste boek bovenaan. Door het oordeel van alle juryleden samen te leggen ontdekken we welke boeken het allerbeste zijn. Deze uitslag maken we op een feestelijke manier bekend.

 

Wat staat er op het programma?

Als jurylid beleef je heel wat avonturen. Je ontmoet heel wat mysterieuze wezens en ontdekt onder meer dat eenhoorns niet in een roze wereld vol regenbogen wonen. Naast deze fantasierijke verhalen is er ook ruimte voor humor, spanning en veel geheimen. Met toppers zoals Stefan Boonen, Anna Woltz, Reine De Pelseneer en Lucy Strange belooft het opnieuw een boeiend leesjaar te worden.

 

Ik wil deelnemen. Hoe doe ik dat?
Kom zeker naar het startmoment op woensdag 27 september. Dan krijg je meer uitleg over de werking van de Leesjury en ontdek je welke boeken dit leesjaar je pad kruisen.
Ben je nieuwsgierig, maar weet je nog niet of je wil deelnemen? Kom op het startmoment eens luisteren en beslis daarna of de Leesjury iets voor jou is.
Heb je op 27 september al iets anders te doen? Vraag meer info aan de bibbalie of mail naar bibliotheek@hoogstraten.be .

Start Leesjury – woensdag 27 september om 13.30 uur in BiB Hoogstraten – gratis – niet inschrijven – voor kinderen en jongeren van 10 tot 16 jaar