Nieuw bibliotheeksysteem

De bibliotheek sluit binnenkort aan op het Vlaamse bibsysteem, Wise.

Daarom zal de bibliotheek van maandag 3 tot en met maandag 10 oktober gesloten zijn. Ook de online diensten zijn niet beschikbaar. Vanaf dinsdag 11 oktober kan je opnieuw in de hoofdbib terecht, vanaf woensdag 12 oktober ook in de uitleenposten.

Op die manier kan er beter werk gemaakt worden van nieuwe bovenlokale initiatieven, zoals er nu al een Vlaams e-boekenplatform is.

 

Wise

Wat verandert er voor jou als gebruiker?

 

Je identiteitskaart als bibpas

De oude bibpassen met enkel een barcode zijn vanaf oktober niet meer bruikbaar. Voortaan is je elektronische identiteitskaart (eID) je bibpas.
Laat nu al je eID registreren. Op minder dan een minuut brengt een bibmedewerker dit voor jou in orde. Je moet je enkel met je identiteitskaart aan de balie melden. 

Heb je geen eID? Dan zorgt de BiB voor een nieuwe bibpas met een chip.

 

Hoe kan ik met het nieuwe bibsysteem lenen en verlengen?

Als bibbezoeker verandert er voor jou niets als je materialen wil lenen of inleveren. Het zelfbedieningssysteem in de hoofdbib, Meer en Meerle werkt nog op dezelfde manier. Op de andere locaties helpt een bibmedewerker je aan de balie verder. Ook voor het online verlengen verandert er niets. Dit doe je nog steeds op https://hoogstraten.bibliotheek.be met je mailadres en paswoord.