Voorleesweek 2020

Voorlezen, dat is leesplezier voor jong en oud. Tijdens de Voorleesweek zetten we dan ook graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker.

Voorleesweek 2020

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud.
Tijdens de Voorleesweek (21 - 29 november 2020) zet de bibliotheek dan ook graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker.

Onder het motto 'Lezers maak je samen' ligt dit jaar de nadruk op ouderbetrokkenheid. Ouders zijn immers cruciaal voor de leesopvoeding van een kind: hun invloed is het grootst, zo blijkt uit onderzoek. Maar ze staan er niet alleen voor. Leerkrachten kunnen zeker tips geven, maar ook de bib biedt je heel wat inspiratie.

Als je graag digitaal snuistert, bekijk dan de keuzelijsten onder aan deze pagina. Verkies je het fysieke materiaal, dan is de themastand in de bib echt iets voor jou. Of maak het jezelf gemakkelijk en leen een van onze vernieuwde voorleesrugzakjes. Deze rugzakjes bevatten tien boeken. In de blauwe zakjes zijn de boeken per leeftijd gegroepeerd, in de roze vind je leesvoer rond een bepaald thema, zoals kriebelbeestjes, letters en in de tuin.

De Voorleesweek is ook het ideale moment om het digitaal lezen eens te proberen. Via de Fundels-app kan je met je Mijn Bibliotheek-profiel gratis digitale prentenboeken lenen. Het verhaal kan je zelf aan je kinderen voorlezen of door de computer laten voorlezen. Daarnaast kunnen je kinderen ook heel wat leuke spelletjes doen, zoals puzzels, een memory en kleurplaten.

Voorleessessies in de bib of op school laten we dit jaar achterwege, maar dat betekent niet dat onze voorlezers niets doen. Een aantal van hen nam een camera ter hand terwijl ze een boek voorlazen, en bezorgde ons leuke filmpjes. Deze sturen we door naar de basisscholen in Hoogstraten zodat hun leerlingen ervan kunnen genieten. En hou ook de Facebookpagina van de bib in de gaten.