Thema pakketten

Dementierugzakje, rouw- en troostkoffers, slaapzakje en voorleesrugzakjes

Je kan zelf al je informatie bij elkaar zoeken, maar de BiB voorziet ook kant-en-klare pakketten over een aantal thema's.

Rugzakje Eerste Hulp Bij Dementie

Op zoek naar info over dementie? Of wil je aan een persoon met dementie voorlezen? Dan is de Eerste Hulp Bij Dementie heel geschikt voor jou. In dit pakket vind je informatieve werken, getuigenissen, boeken aangepast voor mensen met dementie, een cd en communicatietips in de vorm van een dementieklapper.
Meer uitleg over de acties die Hoogstraten onderneemt om personen met dementie en hun naasten te ondersteunen, lees je op de stadswebsite.

Slaapzakje
slaapzakje

Rouw- en troostkoffers

Als iemand uit je naaste omgeving overlijdt, komt er heel veel op je af: het verwerken van het afscheid, allerlei praktische beslommeringen, uitleggen aan kinderen wat er gebeurd is, ... Als ondersteuning in die moeilijke periode kan je in de BiB een rouwkoffer lenen. Daarin vind je afscheidsteksten voor kinderen en volwassenen, boeken rond verlies en poëziebundels. 
Voor kinderen bestaan er twee troostkoffers, een voor kinderen jonger dan 6 jaar en een voor oudere.

Slaapzakje

Een gezond slaappatroon is voor je kinderen heel belangrijk. Om dit te bereiken hebben experte Inge Glazemakers (UAntwerpen) en de Christelijke Mutualiteiten samen een aantal ondersteunende methodieken uitgewerkt zoals een doe-boek, vingerpopjes, structuurkaartjes en een Sl(aap)welspel. Deze materialen kan je in een speciaal zakje lenen, samen met maximum 5 voorleesboeken naar keuze.

Voorleesrugzakjes

Voorleesrugzakjes

Elk kind wordt graag voorgelezen, maar in het ruime bibaanbod is het niet altijd even eenvoudig om een goede keuze van voorleesboeken te maken. Laat je daarom door onze voorleesrugzakjes inspireren!
Elk rugzakje bevat tien boeken. In de blauwe rugzakjes vind je boeken voor een bepaalde leeftijd, de roze zijn aan bepaalde thema's gewijd, zoals humor, ouders/grootouders en seizoenen. Het volledige overzicht kan je in de catalogus doorsnuffelen.